En dråpe om Chardonney, Champagne og Chablis

Chardonnaydruen kommer opprinnelig fra Frankrike, nærmere bestemt Bourgogne og er meget populær blant både vinprodusenter og vindrikkere.

Noen karakteristika:

Chardonney fra Champagne og Chablis smaker av delikat av mineral og sitron.

Chardonney fra USA og Australia har smaksinnslag fra aprikos og ananas.

Chardonney som er lagret på eikefat er det mye godt slutt med. Fordi eikelagret Chardonney ikke var populært hos den store gruppen av vindrikkere, merker nå mange av produsentene etiketten med ”unoaked Chardonney”.

–          Og når det gjelder Champagne:

Champagne som er laget på kun Chardonney druen kalles ”blanc de blancs” og kjennetegnes av eleganse, letthet og mineraler. Best av alt: prøv selv.


Stikkord:
, ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar