Innlegg fra — Mai 2011

Potetmos


Alle barn og voksnes favoritt. Hva er det man ikke kan spise potetmos til? Eller potatíssmos som svenskene sier.

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 31 Mai 2011   2 Kommentarer

Squash-stuingSquash er en allsidig grønnsak. Den kan stekes, grilles eller kokes. Her er den laget nærmest som en stuing – og den passer godt til utrolig mange kjøttretter. I Italia går den under betegnelsen ‘Zucchine trifolate’

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 31 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Kalve-schnitzel m/Tomatsaus


 

Er du så heldig å være i besittelse av en kalveschnitzel, eller scaloppine som det heter på italiensk, kan du lage ‘Scaloppine di vitello alla pizzaiola’. En klassisk rett i Italia – som smaker helt vidunderlig. Snart er du på barrikadene og forlanger: Mer kalvekjøtt i Norge!

[LES VIDERE… →]

Tirsdag, 31 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Spaghetti med olje og hvitløk


Verdens raskeste spaghetti-rett. Du lager sausen, mens pastavannet koker. Dette er hurtigmat!

[LES VIDERE… →]

Mandag, 30 Mai 2011   6 Kommentarer

Jordbær med sitron er tingen!


Hvorfor spiser vi jordbær med fløte på når vi heller kan ha sitron på?  Sitron er en virkelig god smaksforsterker.

[LES VIDERE… →]

Søndag, 29 Mai 2011   1 Kommentar

Møte med Mennesker på Matfestival. Stangekylling


Ole fra Stangekylling grillet til den lange køen av folk som ville smake den kjente Stangekyllingen. Og visst er det god kylling! Den koster noen kroner ekstra, men Superkokken påstår at det er den faktisk verd.  Ole kommer tilbake med egen oppskrift på grillet kylling som vi vil publisere på Superkokkens nettside så snart grillværet melder seg. Til så lenge: ta en titt på disse bildene mens du venter.

[LES VIDERE… →]

Søndag, 29 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Møte med Mennesker på Matfestival. Risotto-gutta


Superbra’s gutter leverer risotto som smaker himmelsk. Her snakker vi om ekte varer, eller som de selv sier ”uten kunstige tilsetninger, sprøyting eller annet tullball”. Det kan vi like. I tillegg til at risotto er enkelt å lage, var det god smak på denne. En positiv rar opplevelse å spise mat fra pose, som ikke er pose!

[LES VIDERE… →]

Søndag, 29 Mai 2011   Ingen Kommentarer

Møte med Mennesker på Matfestival. Flatbrød-dameneSkreppa drives av tre svært allsidige, driftige og humørfylte damer fra Morgedal. Lørdag møtte vi to av dem og det gode flatbrødet deres. Til å lage deigen benyttet de seg av økologisk grovmel. På messen var de i full aktivitet – de multitasket: bakte, kjevlet og stekte – lo og snakket i et forrykende tempo.

Vi smakte og likte både flatbrødet og tyttebær-rømmen! Hjemme hos Superkokken vil dette flatbrødet være perfekt tilbehør til småretter, fiskeretter og kanskje som en erstatter for kveldens brødskive.

Søndag, 29 Mai 2011   1 Kommentar

MMM; Møte med Mennesker på Matfestival


God mat og gode produkter gjenspeiler ofte menneskene bak produktet. Det var så fint å oppdage at det faktisk var en håndfull nisjeleverandører tilstede på denne lokale matfestivalen i Oslo på en lørdags formiddag.  All honnør til dem – for vi synes ikke at monopolistene er så spennende.

[LES VIDERE… →]

Søndag, 29 Mai 2011   1 Kommentar

Lammelår med mandelsaus


Når du kjøper ferskt lammelår, be om å få det delt det opp i skiver som er ca 3 cm tykke. Superkokken synes det kan være en fin avveksling å håndtere skiver fremfor å bakse med hele dette evindelige låret bestandig. Det går fint å bruke en kasserolle – jeg synes retten blir ennå bedre ved å bruke en leirgryte med lokk og la ovnen gjøre jobben.

[LES VIDERE… →]

Onsdag, 25 Mai 2011   1 Kommentar

Side 1 av 1412345...10...Siste »