Chicken Tikka

Grillsesongen er i gang! Saftige biter av Tandoori-grillet kylling med en forfriskende salat. Hvorfor må du starte dagen før?

Ingredienser til 4:

3-4 kyllingfileter, eller tilsvarende mengde lammekjøtt
saften av 1/2 sitron
1/2 ts malt chili
4-5 dl naturell yoghurt
2-3 ss Tandoori Masala

Fremgangsmåte:

Skjær kyllingfiletene i 3-4 cm terninger. Legg kjøttet i en bolle og gni det inn med chilien slik at alle bitene er dekket.
Bland i sitronsaften og la det stå å trekke i romtemperatur en times tid.

Hell deretter ut sitronsaften. I en bolle stor nok til p rommealt kjøttet rører du ut Tandoori Masala i yoghurten og blander deretter kjøttet med yoghurten. La dette stå å marinere i kjøleskap i 24 – 36 timer. Da har kyllingen trukket til seg alle de gode smakene fra marinaden og er klar til å grilles. Ta vare på marinaden for å pensle på underveis i grillingen.

Tre alle kjøttbitene på grillspyd. Legg dem på en godt rengjort og oljet grillrist – de setter seg fort fast under grillingen. Eventuelt kan det være lurt å legg spydene på kanten av en aluminiumsform eller lignende slik at de ikke berører bunnen av formen eller grillen. Snu dem etterhvert som de begynner å bli ferdige. Pensle underveis med marinaden. Kjøttet er ferdig etter ca 40 minutter på grillen.

Server gjerne med en curry-saus til eller en frisk salat.

Curry-saus:

2-3 ss olje
3 store løk, hakket
4-6 hvitløkfedd
4 cm fersk ingefær
1/2 ss curry pulver
1/2 ts malt chili
2 ts cumin (Jeera)
1/2 ts malt koriander
2 ts Tandoori Masala
2 ss tomatpuré eller 1/2 boks finhakkede eller purerte tomater
2-3 dl kyllinkraft
1 ts Garam Masala
2 stilker fersk koriander

Fremgangsmåte for curry-saus:

Varm opp olje i en kasserolle. Tilsett løk og la den frese til den blir gjennomsiktig. Deretter tilsetter du hvitløk og ingefær og lar det hele putre sammen i ca 5-10 minutter.

Dernest tilsetter du krydderne; curry, malt chili, cumin, koriander og Tandoori Masala. Bland alt godt og la det surre sammen i ca 5-6 minutter eller til krydderne slipper den rå smaken.

Ta deretter hele innholdet i kasserollen og ha det over i en kjøkkenmaskin eller blender og la det gå til det hele blir en fin puré.

Ta innholdet tilbake til kasserollen og la det putre på medium varme.

Tilsett litt kraft slik at løk-blandingen blir sausete. La det koke et par minutter og tilsett så tomatene eller tomatpuréen. La det koke inn og tilsett eventuelt litt mer kraft. Pass på at du får en saus som blir kremete.

Helt mot slutten tilsetter du Garam Masala.

Salat:

1 stor løk skjært i tynne skiver
4-5 tomater skjært i tunne skiver
Olje
Eddik
Salt
Mynte

Bland forsiktig løk og tomat, tilsett litt olje og eddik, og eventuelt litt salt etter smak.
Legg opp på tallerkener og dryss over mynte (fersk eller tørket)

Servér gjerne med kokt ris til, og lag noen Papad (Papadum). Paped smaker godt som snacks mens man venter på at grillmaten skal bli ferdig. De er gjort på et øyeblikk på grillen. Legg dem én om gangen på grillristen – så snart de skifter farge og begynner å boble snur du dem og griller dem på den andre siden. Eventuelt kan du steke dem i litt vegetabilsk olje i stekepannen.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

8 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar