Chicken Curry

Lær å lage curry på ‘restaurant-måten’. Har du inne basisen på fremgangsmåten kan du begynne å variere og finne ‘din’ variant. Her en variant med kylling, som ligner litt på Chicken Tikka. På en ganske rask måte lager du en curry slik de gjør det på indiske restauranter.

Ingredienser

2-3 ss olje
3 store løk, hakket
4-6 hvitløkfedd
4 cm fersk ingefær
1/2 ss curry pulver
1/2 ts malt chili
2 ts cumin (Jeera)
1/2 ts malt koriander
2 ts Tandoori Masala
2 kyllingbryst (fileter), skjært i passende små biter
2 ss tomatpuré eller 1/2 boks finhakkede eller purerte tomater
2-3 dl kyllinkraft
1 ts Garam Masala
2 stilker fersk koriander

Fremgangsmåte

Varm opp olje i en kasserolle. Tilsett løk og la den frese til den blir gjennomsiktig. Deretter tilsetter du hvitløk og ingefær og lar det hele putre sammen i ca 5-10 minutter.

Dernest tilsetter du krydderne; curry, malt chili, cumin, koriander og Tandoori Masala. Bland alt godt og la det surre sammen i ca 5-6 minutter eller til krydderne slipper den rå smaken.

Ta deretter hele inholdet i kasserollen og ha det over i en kjøkkenmaskin eller blender og la det gå til det hele blir en fin puré.

Ta innholdet tilbake til kasserollen og la det putre på medium varme. Tilsett deretter kyllingbitene, og la de steke med til skifter fra å være  gjennomsiktig til å få en fin fargede.

Tilsett litt kraft slik at løk-blandingen blir sausete. La det koke et par minutter og tilsett så tomatene eller tomatpuréen. La det koke inn og tilsett eventuelt litt mer kraft. Pass på at du får en saus som blir kremete. La det hele koke i hvertfall 20 minutter slik at kyllingen blir gjennomkokt og krydderne får kokt og blandet seg inn godt.

Helt mot slutten tilsetter du Garam Masala.

Legg opp på tallerkener og server med kokt ris og eventuelt papad (Papadum) og strø litt finhakket koriander over.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar