Cajun Kyllingpasta

Cajun Kyllingpasta

Dette er en delikat og smakfull pastarett med kylling, grønnsaker og masse krydder.

Denne retten kan se vanskelig ut å lage, men er egentlig veldig enkel.

Ingredienser (til 4 stk)

3 kyllingbryst, kuttet i biter
3 ts Cajun kryddermix, eventuelt smak til med mer
500 g tagliatelle
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 grønn paprika, uten frø og skjært i skiver
1 rød paprika, uten frø og skjært i skiver
1/2 stor rødløk, i skiver
3 fedd hvitløk, fin hakket
4 hele Roma tomater, i terninger
4 1/2 dl kyllingbuljong
1 dl hvitvin
2 1/2 dl kremfløte
Cayenne pepper
Nykvernet sort pepper
Persille

Slik gjør du

Dryss 1 1/2 ts Cajun krydder over kyllingen, som er kuttet opp i biter. Bland det godt sammen med kyllingbitene.

Kylling med Cajun-krydder

Varm 1 ss hver av olje og smør i en stekepane over høy varme. Stek deretter kyllingen.

Når du er ferdig med å steke kyllingen, legger du den over i en skål.

Stekt Cajun kylling

Legg resten av oljen og smøret i stekepannen og tilsett paprika, løk og hvitløk. Dryss over resten av Cajun krydderet og tilsett salg om nødvendig. Stek ved høy varme i ca 1 minutt under omrøring, og få grønnsakene mørke.

Paprika

Tilsett tomater og stek i ytterligere 30 sekunder. Deretter fjerner du alle grønnsakene fra stekepannen.

Når stekepannen har høy varme, tilsetter du vin og kyllingbuljongen. La dette koke på høy varme i 3 til 5 minutter, mens du rører.

Reduser deretter varmen og hell i fløten, mens du hele tiden rører. La dette koke i noen minutter mens du rører, til blandingen begynner å tykne. Smak til med nykvernet sort pepper, Cayennepepper og salt. Sausen bør være godt krydret.

Da er det på tide at du koker opp vann til tagliatellen. Ha i tagliatelle, kok den til den er al dente og har en litt hard kjerne.

Til slutt legger du kylling og grønnsaker opp i sausen, rør om og la det koke i 2 minutter, til blandingen er varm.

Tilsett deretter tagliatellen i sausen og bland det hele sammen.

Pynt med litt frisk finhakket persille og nyt!


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

1 kommentar

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar