Bulgursalat med reker og syltede grønnsaker
Prøv bulgur i salaten. Bulgur er en flott erstatning til ris og pasta – mer næring med flere vitaminer og mineraler, lavere glykemisk indeks og mer smak.
Her er oppskriften på en mettende salat som utgjør et helt måltid i seg selv. Noen ganger lager jeg litt ekstra slik at jeg kan bruke det som blir til overs til neste dags matpakke.
Ingredienser:
1 dl ukokt bulgur
salat (en enkel grønn salat eller miks av ulike salater)
2-300 g reker
1 paprika
1 liten boks mais
en håndfull syltede agurker (jeg liker de små som ikke er ferdig oppkuttet)
en håndfull syltede løk (gjerne de som er syltet i balsamico)
1 purreløk
3 – 4 egg
2 gulrøtter
olivenolje og eddik
salt og pepper
2 ts timian
Fremgangsmåte:
Kok bulgur – oppskriften finner du på pakken.
Hardkok eggene. La begge deler avkjøle seg slik at de er kalde når du putter dem i salaten.
Kutt opp paprika, gulrot, agurk og purreløk. La maisen renne godt av seg – skyll den gjerne ettersom vannet ofte inneholder mye stivelse.
Jeg kjøper gjerne frosne eller ferske reker som jeg piller selv i stedet for ferdig pillede reker på glass. Det er fordi jeg syns de smaker bedre. Men, det er en smakssak…
Bland alt sammen inkludert avkjølt bulgur, ha på krydder, olje og eddik. Til slutt pynter du med egg på toppen.
Alle grønnsaker kan erstattes med andre grønnsaker du liker bedre, bruk fantasien og smaksløkene. Server og nyt!
Stikkord:
bulgur, eddik, gulrot, mais, olje, papper, Paprika, purreløk, reker, salat, salt, sylteagurk, sylteløk, timian
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar