Brun og rød og hvit dessert fra Sør-Afrika

Denne desserten kommer fra Sør-Afrika. Den er lekende lett å  lage og passer like godt som avslutning på et fiskemåltid eller etter en kjøttmiddag.

Oppskrift til 4
2 dl fløte
1 boks hermetisert melk
1 stor mango
3 ts cognac
24 Mariakjeks

Fløten vispes, deretter blandes 1 boks hermetisert melk i fløten og begge deler vispes sammen til en luftig konsistens.

Mangoen deles i to og fruktkjøttet presses gjennom en sil og sammen med cognac vendes begge deler forsiktig inn i fløte- og melkeblandingen.

Smuldre kjeksen. Fordel moussen og kjeksen lagvis i gjennomsiktige dessertglass/former. Du starter og slutter av med moussen.

Glassene settes til avkjøling i fryseboksen i 2 timer.  Tas ut 20 minutter før servering. Pynt med pent oppskårne jordbær på toppen av ”Brun og Rød og Hvit desserten”.


Stikkord:
, , , ,


Del med andre:

3 kommentarer

1 Lasse { 16.09.11, Kl: 10:50 }

Jeg prøvde denne, men brukte en boks Vikingmelk…
Det ble bare søl.
Kan du spesifisere litt nøyere hva du mener med «1 boks hermetisk melk»?

2 Superkokken { 19.09.11, Kl: 21:08 }

hmmm – mystisk. Jeg brukte også en boks Vikingmelk og blandet med fløten. Det var trasige greier, og jeg kan ikke forstå hva som gikk galt. Hvor lenge hadde du desserten i fryseren? Blandet du og frøs i en stor form eller i flere små?

3 Brit { 25.09.11, Kl: 08:35 }

Hmmm. Her i Sør Afrika har vi kondensert melk på boks. Den er supersøt og helt ulik Vikingmelk i Norge – som er usøtet. Det er nok den tykke, søte kondenserte melken du skal ha i denne oppskriften – som jeg aldri har hørt om, men nå skal forsøke. Mangosesongen er rett rundt hjørnet!

Legg til en kommentar