Brun og rød og hvit dessert fra Sør-Afrika
Denne desserten kommer fra Sør-Afrika. Den er lekende lett å lage og passer like godt som avslutning på et fiskemåltid eller etter en kjøttmiddag.
Oppskrift til 4
2 dl fløte
1 boks hermetisert melk
1 stor mango
3 ts cognac
24 Mariakjeks
Fløten vispes, deretter blandes 1 boks hermetisert melk i fløten og begge deler vispes sammen til en luftig konsistens.
Mangoen deles i to og fruktkjøttet presses gjennom en sil og sammen med cognac vendes begge deler forsiktig inn i fløte- og melkeblandingen.
Smuldre kjeksen. Fordel moussen og kjeksen lagvis i gjennomsiktige dessertglass/former. Du starter og slutter av med moussen.
Glassene settes til avkjøling i fryseboksen i 2 timer. Tas ut 20 minutter før servering. Pynt med pent oppskårne jordbær på toppen av ”Brun og Rød og Hvit desserten”.
Stikkord:
cognac, fløte, hermetisert melk, kjeks, mango
Del med andre:
3 kommentarer
Jeg prøvde denne, men brukte en boks Vikingmelk…
Det ble bare søl.
Kan du spesifisere litt nøyere hva du mener med «1 boks hermetisk melk»?
hmmm – mystisk. Jeg brukte også en boks Vikingmelk og blandet med fløten. Det var trasige greier, og jeg kan ikke forstå hva som gikk galt. Hvor lenge hadde du desserten i fryseren? Blandet du og frøs i en stor form eller i flere små?
Hmmm. Her i Sør Afrika har vi kondensert melk på boks. Den er supersøt og helt ulik Vikingmelk i Norge – som er usøtet. Det er nok den tykke, søte kondenserte melken du skal ha i denne oppskriften – som jeg aldri har hørt om, men nå skal forsøke. Mangosesongen er rett rundt hjørnet!
Legg til en kommentar