Brenneslesuppe – Minestra d’ortica di Simona
I juni måned kommer brenneslen; ung, fersk og fin. Det er da det passer å lage suppe av den.
Ingredienser:
3-500 gr Brennesle, øverste del/toppskuddene
1 medium løk, hakket
Kraft eller buljong
10-12 tørkede traktkantareller (eller annen sopp)
Salt
Pepper
Legg den tørkede soppen i bløtt i varmt vann i ca 15-20 minutter.
Kok opp vann og salt i en kjele, ha i all brenneslen, og la den putre til den er blitt myk. Sil av.
Ha olje og hakket løk i en kasserolle over medium sterk varme, og la løken bli myk og gjennomsiktig. Legg deretter i den avsilte brenneslen og kantarellene, sammen med kraft eller 1-2 buljongterninger.
La det hele småkoke i ca 20 minutter. Bruk stavmikser og purér suppen til konsistensen blir slik du ønsker. Servér med brød eller brødstenger.
Ps. Foruten at brennesle er god til suppe har den også medisinske egenskaper som å være rensende og betennelsesdempende. Hevdes å være bra mht prostata-problemer, samt at det skal være et afrodisiakum. Så det så!
Stikkord:
Brennesle, Brenneslesuppe, buljong, Kraft, løk, Pepper, salt, sopp, traktkantarell
Del med andre:
2 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar