Brød – passelig grovt
Brød kan lages grovt, fint og passelig grovt. I dette brødet brukte Superkokken litt av det melet som sto i skapet og lagde et knallgodt brød. Hjembakt brød gjør dagens matpakke ekstra god og særdeles god om du har legger på det pålegget som du liker best. Brød er ypperlig også som tilbehør til en helt vanlig salat.
Ingredienser:
1 pk tørrgjær
6 dl vann
2 ss olje
1/2 dl kli
2,5 dl fin rug
1 dl kli
1 dl grov rug
8-9 dl hvetemel
Oppløs gjæren sammen med en klype sukker i lunkent vann. Bland det tørre og elt det inn i vannet. Kna deigen godt. La den heve på en lun plass i ca 45 minutter. Elt deigen på nytt. Lag to brødleiver og legg dem i store brødformer. Bruk gjerne bakepapir, så slipper du å smøre formene.
Brødene etterheves i 30-45 minutter. Pensle dem med vann og strø på – for eksempel sesamfrø eller salt og oregano. Du kan også lage en blanding av kli og havregryn og strø det på toppen.
Settes inn i varm ovn, nederste rille. 180 grader, varmluft. Etter ca 1 time er brødene ferdig, tas ut av formene og får avkjøle på rist.
Stikkord:
brød, gjær, kli, mel, olje, rug, sukker, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar