Boknafisk

Boknafisk er lofotskrei hengt til tørk i vintermånedene, altså «bokna» torsk. Boknafisk er en av mine favoritter og den kan serveres på mange måter og gjerne med bacon og gulrotstuing – med eller uten akevitt, uansett blir det et festmåltid.

Ingredienser til 4 porsj:

1 kg boknafisk
salt
3-400 g bacon
6 gulrøtter
2 ss  smør
2 ss  hvetemel
3 dl  melk
3 dl  vann (gjerne litt gulrotvann)
salt og pepper, samt muskatnøtt
poteter

Fremgangsmåte:

Sjekk med den som har bokna fisken hvor lenge den skal ligge i vann før du lager den til. Ofte holder det med en times tid eller to.

Lag ferdig poteter og gulrotstuing;

Del gulrøttene i terninger. Lag saus og tilsett gulrøttene.

Samtidig steker du bacon til det blir sprøtt og godt.

Boknafisk:
Ferdig utvannet fisk får trekke på svak varme i ca 20 minutter i lettsaltet vann.


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar