Boknafisk
Boknafisk er lofotskrei hengt til tørk i vintermånedene, altså «bokna» torsk. Boknafisk er en av mine favoritter og den kan serveres på mange måter og gjerne med bacon og gulrotstuing – med eller uten akevitt, uansett blir det et festmåltid.
Ingredienser til 4 porsj:
1 kg boknafisk
salt
3-400 g bacon
6 gulrøtter
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
3 dl vann (gjerne litt gulrotvann)
salt og pepper, samt muskatnøtt
poteter
Fremgangsmåte:
Sjekk med den som har bokna fisken hvor lenge den skal ligge i vann før du lager den til. Ofte holder det med en times tid eller to.
Lag ferdig poteter og gulrotstuing;
Del gulrøttene i terninger. Lag saus og tilsett gulrøttene.
Samtidig steker du bacon til det blir sprøtt og godt.
Boknafisk:
Ferdig utvannet fisk får trekke på svak varme i ca 20 minutter i lettsaltet vann.
Stikkord:
Bacon, boknafisk, gulrøtter, mel, melk, muskatnøtt, Pepper, poteter, salt, smor
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar