Blomkålgrateng med bacon

Blomkålgrateng lager du med eller uten bacon – det spørs bare hva du skal bruke den til. Som rett på egenhånd tilsetter du litt bacon, som tilbehør til kjøtt lager du den uten bacon.

Ingredienser:

blomkål
buljong
1 dl reven ost, ½ dl om du bruker parmesan
3 ss smør
2 ss mel
1 dl melk
1-2 ts salt
muskat
vann
bacon

Fremgangsmåte:

Skjær bacon til fine terninger og stek den.

Gi blomkålen et oppkok i vann tilsatt buljong. Ta vare på vannet – det bruker vi til å lage saus. Lag saus av smør og mel, tilsett melk, revet muskat og blomkålvannet til du har en fin saus.

Deretter en klype salt (husk litt mindre salt om du har i bacon, og litt mer salt om du ikke har bacon i blomkålgratengen).

Smør en ildfast form og legg i fint oppskjært blomkål lagvis med stekt bacon. Deretter heller du over sausen og til slutt stør du over ost.

Formen settes i varm ovn på ca 225 grader og når det bobler i sausen og osten har blitt litt brun på toppen, er gratengen ferdig. Nytes varm!


Stikkord:
, , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar