Blomkål og broccolisuppe

Kombinasjonen blomkål og broccoli er fin for å lage suppe. Kan serveres kald eller varm – og kanskje det aller beste – den er så kjapp og enkel å lage!

Ingredienser:

1 Blomkål
1 Broccoli
Kraft eller 2 gode buljongterninger
Salt
Hvit pepper
Gressløk eller timian (fersk eller tørket)
Olivenolje (valgfritt)

Ta bort bladene og den nederste delen av stammen på blomkålen, og del den opp i seks eller åtte deler.
Fjern bladene på broccolien. Skrell eller skjær bort det ytterste trevlede laget på stammen, og trim den nederste delen. Skjær bukettene av og skjær stammen i biter.

Ha blomkål og broccoli i en kasserolle. Hell over kraft eller buljong til ca 3/4 av grønnsakene er dekket.
Er det for lite kraft, kan du fylle på senere.

Kok grønnsakene til de er møre. Purér med en stavmikser. Blir det for tykt, kan du nå ha i mer kraft.
Kok opp og ha over i tallerkener. Strø litt gressløk eller timian og eventuelt en splash med olivenolje på toppen. Buon appetito!


Stikkord:
, , , , , , , ,


Del med andre:

3 kommentarer

1 Beatrix { 08.07.11, Kl: 17:57 }

det lät smarrigt!

2 Superkokken { 08.07.11, Kl: 22:56 }

Hei Beatrix. Takk for kommentar, men … hva betyr smarrigt?
Mvh Superkokken :-)

3 Suzanne { 24.12.11, Kl: 22:43 }

Smarrigt eller smaskens er svensk for mums og kjempegodt.

Legg til en kommentar