Blåskjellsuppe

Her er forslag til den gode fredagsmiddagen når kvoten for Taco er oppfylt! Det er så enkelt, og så smakfullt – både for store og små.

Ingredienser til 4:
2 nett – ca 2 kg – blåskjell
3-4 ss rapsolje, olivenolje eller smør
1/2 løk
2 hvitløkfedd
2 små tørre chili – knuses
1 liten tyrkisk parika – finhakket
1 finhakket gulrot
2 ss finhakket bladpersille
2 ss buljong
Litt safran
1/2 boks hermetiske tomater, finhakket
1 dl fløte
3-4 dl hvitvin eller musserende vin

Varm opp oljen i en stor kasserolle.
Tilsett finhakket løk og la det bli blankt. Tilsett gulrot og la det putre noen minutter.
Deretter tilsetter du hvitløk sammen med chili, paprika og safran. La det kose seg noen minutter før du heller i vin, tomater og buljong.

Når det hele koker tilsetter du blåskjellene, og setter på lokket.

La lokket være på i ca 5 minutter. Når alle skjellene har åpnet seg er suppen ferdig – nesten…

Med en fiskespade tar du opp skjellene og fordeler dem likt i store suppestallerkener.
Ha fløten i kasserollen sammen med grønnsakene og kraften – sett på varmen og la det koke opp inntil den begynner å tykne litt.

Fordel kraft og grønnsaker over skjellene, dryss over litt persille – og servér.

Smaker deilig med godt brød, hvitvin, musserende eller øl til.

PS. og så tar det bare en brøkdel av tiden det tar å lage taco.


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar