Bentes saftige rugbrød
Tre små rugbrød i ulike fasonger, men med samme saftige smak.
Ingredienser:
300 g grovt rugmel
2.5 dl melk
2 dl vann
2-3 ss maltekstrakt
250 g hvetemel
2 ts gjær
2 ts salt
Fremgangsmåte:
Varm opp melk og rør ut rugmelet med melken. La det få stå noen minutter mens du blander de andre ingrediensene. Hell på vann og maltekstrakt. Bland inn hvetemel, salt og tørrgjær. Eltes til du får en fin og glatt deig. La deigen få stå til heving i en times tid, eller mer.
Del deigen tre deler og la disse få hvile i 20 minutter før du elter dem til den fasongen som du syns passer best. Legg brødene på bakepapir og deretter hever du de tre små brødene nok en gang – denne gangen i ca 30-40 minutter.
Gi brødene noen snitt på toppen før du setter dem i ovnen og pensle gjerne med litt melk på toppen. Stekes nederst i ovnen på 190-200 grader i ca 20-25 minutter.
Stikkord:
gjær, hvetemel, maltekstrakt, melk, rugmel, salt, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar