Bagels
Bagels lagd på surdeig tar litt lengre tid å lage, men du belønnes med ekstra god smak. Surdeig kan selvsagt erstattes med gjær hvis du har det travelt.
Ingredienser til 10-12 stk:
250 g surdeig
1 ts brunsukker
1 ts maltekstrakt
500 g hvetemel
3-4 dl vann
2 ts salt
1 ts natron
1 egg
frø
Fremgangsmåte:
Elt sammen alle ingrediensene unntatt natron (som skal i kokevannet). La deigen få heve i 1,5-2 timer. Slå sammen deigen og del den i like store deler. Disse delene rulles til fine boller som skal heve på bakeplate i ca 30-45 minutter. Deretter, når andre gangs heving er ferdig lager du et hull i midten.
Finn frem en kasserolle med kokende vann og tilsett 1 ts natron. Legg forsiktig bagels i det kokende vannet og la hver bagel få koke i 1-2 minutter.
Legg bagelsene på papir slik at de får renne av seg. Deretter pensles du med eggehvite og har på frø. Stekes på 180 grader i ca 30 minutter.
Stikkord:
brunsukker, Egg, frø, maltekstrakt, mel, natron, salt, surdeig, Vann
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar