Aubergine m/Parmesan

 

 

Nærmest en Aubergine-lasagne, men uten lasagne-plater. Lag på lag med aubergine, tomatsaus og ost. Du kan bruke pasta i den også. Superkokken synes den er vel så bra uten, en rett som passer til enhvert tidspunkt og enhver anledning. Dette er egentlig halveis en grillrett, der aubergineskivene fort og greit legges på grillen før de går inn i ovnen.

Ingredisenser:
2-3 auberginer
1-2 mozzarella, raspet
parmesan (og/eller pecorino)
brødrasp

Til tomatsaus:
1 løk
et par tre hvitløkfedd
et par tre tørre knuste chili
1 boks hermetiske tomater
2 ss kapers
noen basilikumblader
oregano
salt
pepper

Start med å lage tomatsausen. Fres løk i varm olje. Tilsett hvitløk og la det bli mykt og gyldent. Husk når du lager tomatsauser og andre sauser som inneholder løk og hvitløk: Ha alltid i løk først, la den bli ‘nesten ferdig’ før du har i i hvitløk, den tar kortere tid og kan ellers fort svi seg alene. OK, tilsett tomatene, tilsett chili (hvis du vil ha retten mer pikant (sterkere) tilsetter du chilien før og lar den få brune seg i oljen), kapers, oregano og basilikumbladene (tilsett hele blader eller riv dem med hendene. Ikke skjær dem med kniv, da blir de fort misfargede). La det småkoke i 20 minutter.

Skjær auberginen i 5 mm tykke skiver og legg dem hurtig på grillen. La dem få farge (på begge sider) etter rillene på grillen. Egentlig er det bare full guffe og svisj-svisj!

All’ora. Da er du klar med en smurt ildfast form. Videre prosedyre er som en vanlig lasagne:
Smør bunnen med litt tomatsaus.
Fortsett med de grillede aubergine-skivene, legg dem over tomatsausen.
Strø ost over, både mozzarella og parmesan (eventuelt pecorino).
Deretter et lag med tomatsaus, og så…
tomatsaus, og fortsett slik til du har noen lag.

Avslutt med parmesan, og på toppen litt brødrasp. (Har du «en gammel» tørr baguette, kan du kjøre den under kniven på kjøkkenmaskinen, og vips har du super brødrasp).

Sett formen i ovnen på 200-220 gr til den har fått en fin gylden brun skorpe-crust på toppen.

 

 


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

6 kommentarer

1 Arne Elvegård { 16.06.11, Kl: 11:22 }

Må du ikke salte aubergine’n først, for å få ut vannet?

2 Superkokken { 16.06.11, Kl: 12:31 }

Hei Arne. Kjempeinteressant det du spør om. Det jeg gjorde var å skjære auberginen i skiver og legge dem rett på grillen, og deretter i den ildfaste formen – som du ser på bildet over. Jeg hadde ikke problemer med for mye vann. Etter boken skal man egentlig, som du sier salte dem. Tidligere har jeg saltet dem for å få ut vannet. Ulempen med det er at man kan risikere at aubergine-skivene lett blir for salte. Det sies, og jeg er ikke helt sikker på om dette medfører riktighet, men; Auberginer som dyrkes i dag (i Holland, Italia osv) er odlet frem på en annen måte for ikke å være fullt så vannholdig, dvs at man faktisk ikke lenger trenger å salte slik man måtte tidligere. Som sagt, om dette stemmer vet jeg ikke helt. Uansett det går bra med mine auberginer uten å salte dem. Kanskje er det slik at en varm grill også bidrar til å få ut mye av vannet. Skulle du finne ut noe angående auberginers vannholdighet, skriv gjerne. Takk for spørsmålet :-)

3 Matblogg { 20.06.11, Kl: 22:55 }

Aubergine är sååååå gott! Fint recept!

4 Superkokken { 24.06.11, Kl: 12:53 }

Hei og takk for det! Det er godt, og blir nok søndagens rett for Superkokken.

5 Nina E. Troldmyr { 21.09.11, Kl: 19:31 }

Ligner veeeldig på en oppskrift jeg så på Rachael Ray;) Se super god ut!!!

6 Superkokken { 21.09.11, Kl: 21:25 }

Hei Nina. Takk for det. Jeg synes den er veldig god.
Googlet Rachael Ray og søkte gjennnom oppskriftsbasen hennes, men kunne dessverre ikke finne oppskrifter med aubergine.
Si fra hvis du finner den igjen :-)
Superkokken

Legg til en kommentar