Aubergine m/Parmesan

 

 

Nærmest en Aubergine-lasagne, men uten lasagne-plater. Lag på lag med aubergine, tomatsaus og ost. Du kan bruke pasta i den også. Superkokken synes den er vel så bra uten, en rett som passer til enhvert tidspunkt og enhver anledning. Dette er egentlig halveis en grillrett, der aubergineskivene fort og greit legges på grillen før de går inn i ovnen.

Ingredisenser:
2-3 auberginer
1-2 mozzarella, raspet
parmesan (og/eller pecorino)
brødrasp

Til tomatsaus:
1 løk
et par tre hvitløkfedd
et par tre tørre knuste chili
1 boks hermetiske tomater
2 ss kapers
noen basilikumblader
oregano
salt
pepper

Start med å lage tomatsausen. Fres løk i varm olje. Tilsett hvitløk og la det bli mykt og gyldent. Husk når du lager tomatsauser og andre sauser som inneholder løk og hvitløk: Ha alltid i løk først, la den bli ‘nesten ferdig’ før du har i i hvitløk, den tar kortere tid og kan ellers fort svi seg alene. OK, tilsett tomatene, tilsett chili (hvis du vil ha retten mer pikant (sterkere) tilsetter du chilien før og lar den få brune seg i oljen), kapers, oregano og basilikumbladene (tilsett hele blader eller riv dem med hendene. Ikke skjær dem med kniv, da blir de fort misfargede). La det småkoke i 20 minutter.

Skjær auberginen i 5 mm tykke skiver og legg dem hurtig på grillen. La dem få farge (på begge sider) etter rillene på grillen. Egentlig er det bare full guffe og svisj-svisj!

All’ora. Da er du klar med en smurt ildfast form. Videre prosedyre er som en vanlig lasagne:
Smør bunnen med litt tomatsaus.
Fortsett med de grillede aubergine-skivene, legg dem over tomatsausen.
Strø ost over, både mozzarella og parmesan (eventuelt pecorino).
Deretter et lag med tomatsaus, og så…
tomatsaus, og fortsett slik til du har noen lag.

Avslutt med parmesan, og på toppen litt brødrasp. (Har du «en gammel» tørr baguette, kan du kjøre den under kniven på kjøkkenmaskinen, og vips har du super brødrasp).

Sett formen i ovnen på 200-220 gr til den har fått en fin gylden brun skorpe-crust på toppen.

 

 


Stikkord:
, , , , , , , , , , , , , ,


Del med andre:

6 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar