Asparges med Hollandaise

Hjemmelaget Hollandaise er greit å lage og tusen ganger bedre enn den du kjøper i butikken. Asparges er så ukomplisert, at det gjør seg nesten selv. Begge deler trenger bare litt ro og tid på kjøkkenet.

Ingredieser til asparges:

En bunt asparges

Fremgangsmåte:

Skrell aspargesen med en potet-/gulrotskreller. Knekk av og kast den nederste biten – du kjenner hvor det naturlig knekker. Ha aspargesen i kokende vann og la den koke pluss, minus 5 minutter alt etter hvor tykke de er. Kjenn etter med en kniv og husk at de skal ha tyggemotstand.

Ingredienser til Hollandaise-saus:

3 egg
300 g klarnet smør
sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Start med å klarne smøret. Smelt smør og fjern det hvite skummet. Hell alt smøret unntatt det som ligger på bunnen, over i en annen bolle – vips så har du klarnet smør.

Skill eggeplommer og eggehviter. Eggeplommene har du over i en varmebestandig bolle. Kok opp vann og sett bollen med eggene over kasserollen. OBS! Pass på at bollen ikke kommer ned i vannet. Når dette er gjort, så starter du med piskingen. Pisk hardt og hurtig og ha i noen dråper vann. Piskingen fortsetter du med til eggeblandingen tykner.  Deretter tilsetter du litt og litt av smøret. Pisk godt mellom hver gang du tilsetter smør.

Helt til slutt smaker du deg frem til en perfekt Hollandaise ved å tilsette sitronsaft, salt og pepper. Så greit er det å lage Hollandaise!


Stikkord:
, , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar