Aprikos cookies
Gode cookies, men altfor lite aprikos – så er du glad i aprikos, ha i litt mer enn de 100 gr jeg hadde i. Uansett, disse forsvant på 1-2-3. Jeg puttet noen få i fryseren bare for å teste om de blir seige og myke istedet for sprø.
Ingredienser til 27 stk:
1 dl hvitt sukker
2 dl brunt sukker
150 saltet smør
2 egg
3 dl havregryn – små og lettkokte
3 dl hvetemel
1/2 ts hjortetakksalt
100 gr aprikos (gjerne litt mer om du liker aprikos godt)
1 dl nøtter – her brukte jeg hasselnøtter som jeg banket pent i morter
Gjør slik:
Hvitt og brunt sukker blandes og røres godt med smøret. Tilsett et egg om gangen.
I en annen bolle blander du havregryn, mel og hjortetakksalt før du tilsetter aprikos og nøtter.
Fordel røren på plater dekket med bakepapir, 9 stk på hver plate. Det går lettere å få deigen over på bakeplaten om du stikker skjeen i vann først. Deretter dypper jeg fingrene i vann og klapper deigen ned til fin cookie-størrelse. De vil flyte litt utover når de kommer inn i den varme ovnen, derfor skal du ikke plassere dem for tett.
Stekes på 200 grader, midt i ovnen i ca 10-13 minutter.
Smaker godt til te, kaffe eller et glass sherry. Enjoy!
Stikkord:
aprikos, Egg, havregryn, hjortetakksalt, hvetemel, nøtter, Smør, sukker
Del med andre:
1 kommentar
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar