Ansjos – litt om rensing og anvendelighet

Superkokken elsker ansjos fra Italia og Sicilia, og synes de aller, aller beste er de som er hermetisk nedlagt i salt. Det er i prinsippet speket ansjos, og lages og preserveres i grunnen på samme måte som Spekesild, og Spekelaks – som fremdeles gjøres i Norge noen plasserer.

Slik rengjør du ansjos nedlagt i salt:
Frigjort fra sin sammenpressede tilværelse, holdes de forsiktig – én og én under kaldt sildrende vann. Ansjos er delikate saker, og krever litt tid. La vannet forsiktig renne/sildre fra hodet og nedover, slik at du kan åpne buken hele veien ned til sporen og kan dele ansjosen i to filéter. Ta forsiktig bort finnene rundt filéten, og ta bort ryggbenet. Henger den fremdeles fast i halefinnen, kniper du den av.

Slik ser den ut, ferdig renset:

Vår kjærligheten til ansjos fra Italia er smaken, og anvendeligheten. Passer utrolig godt sammen, og som smaksforsterker til mange retter og ingredienser; grønnsaker som tomat og broccoli, til sauser, fisk og kalv, i forretter, til pasta- og hovedretter.

Der oppskriften sier ansjos, anbefaler Superkokken at du tar en tur i butikken, der den finnes på glass, rengjort og renset og nedlagt i olje. Andre gode produsentland er også Spania, Portugal, Frankrike og Hellas.

Det er i prinsippet speket ansjos, og lages og preserveres i grunnen på samme måte som Spekesild, og Spekelaks – som fremdeles gjøres i Norge noen plasserer.

 


Stikkord:
, , , , , , ,


Del med andre:

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer til denne enda...

Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?

Legg til en kommentar