Andebryst, rett og slett
Andebryst er grei og lettlaget mat. Det kan fiffes opp til festmat – og det kan serveres ganske enkelt. Uansett blir det godt.
Andebryst lages også på denne enkle måten:
Skjær rutemønster i fettet. Gni inn litt salt og pepper og brun andebrystet et par minutter med fettet ned i en tørr stekepanne. Snu kjøttstykket og brun det lett på den andre siden.
Legg andebrystene i et ildfast fat og stek ferdig i stekovn på ca 175 grader i ca 10 minutter. Du kan korte ned på steketiden og gi fettsiden et par minutter under grillen slik at du får en fin og sprø svor. La andebrystet hvile ca 15 minutter før du skjærer det opp i skiver.
Kok ut pannen med noe av andefettet og litt vin (Marsala). Kok det inn til det får en fin konsistens.
Her serverte jeg andebryst til en grønnsaksblanding av gulrot, selleristang, squash og litt timian. Det var det jeg hadde i kjøleskapet den dagen, men det ble en smaksrik blanding. Både saus og grønnsaker lager jeg mens andebrystene er i ovnen – det vil si at det er en rask og enkel rett å lage. Passer godt med et glass vin, selv på en tirsdag.
Stikkord:
andebryst, gulrot, Marsala, squash, stangselleri, timian
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar