Aioli
Aioli er en klassiker som man får servert i hele middelhavsområdet, og som nå også er utbredt i Norge.
Aioli, som av noen også kalles Provence-smør, kan beskrives som en hvitløksmajones.
Den lages tradisjonelt sett av hvitløk, olivenolje og egg. I denne oppskriften bruker vi også Dijon-sennep.
Ingredienser (blir ca. 250ml aioli)
3 hvitløksfedd
1/8 ts salt
2 store eggeplommer
1 ss nypresset sitronsaft
1 ts Dijon sennep
170 ml rapsolje
60 ml extra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
Bruk en morter til å mose sammen hvitløk og salt til en masse.
Visp deretter sammen hvitløksmassen, eggeplommer, sitronsaft og sennep.
Mens du fortsetter å vispe, blander du langsomt inn raps- og oliven-oljen til sausen begynner å tykne.
Aiolien kan brukes umiddelbart eller lagres i en beholder i kjøleskaper i opptil en uke. Den er ofte bedre på smak dagen etter at den er laget.
Stikkord:
aioli, dijon sennep, eggeplommer, Hvitløk, hvitløksfedd, Olivenolje, rapsolje, salt, sitronsaft
Del med andre:
0 kommentarer
Hvorfor ikke bli den første til å kommentere, ved å fylle ut skjemaet under?
Legg til en kommentar