Øl- og pølsesmaking

Superkokkens panel testet 4 håndverks-øl til tre av våre grillede grove pølsetyper. Normalt drikkes det vin til slike pølser – hvordan gikk det med øl?

Menyen besto av gresk salat med fetaost, samt følgende grillede pølser:

Pølse smaksatt med kun salt og pepper, den andre; pølse med fennikel og chili, og den tredje – en Luganighetta, smaksatt med salt, pepper og rødvin, og en touch av muskat, koriander og kanel.

Testen for øvrig er selvfølgelig subjektiv, kanskje usaklig, men vel verd tiden den tok.

Vi smakte og testet alle pølsene først mot Haandbryggeriets ‘Hesjeøl’ og Nøgne Ø’s ‘ India Pale Ale’. Deretter de tre pølsene mot ‘Porter’, Nøgne Ø og ‘Konrad’ fra Lervig Aktiebryggeri.

Hvordan passet ølet til pølsene våre?

Hesjeøl, HaandBryggeriet
Stikkord: søt lukt av humle, noe røyksmak
Pølseøl: tja, ikke verst. Godt over middels! Er anvendelig, både  mot tørst og til pølser.
Terrasseøl: Litt søt, så vi ville da servert den iskald.

India Pale Ale, Nøgne Ø
Stikkord: smak og lukt av sitrus, grape, lime. Rett og slett litt fruktig, deilig bittert på ettersmak.
Pølseøl: nei, egentlig ikke. Av de fire vi testet var dette det minst populære ølet til pølsene.
Terrasseøl: Ja!

Konklusjon: I valget mellom disse to til pølser, likte vi Hesjeølet aller best. India Pale Ale tar vi på puben etter maten.

 

Porter, Nøgne Ø
Stikkord: kaffe, sjokolade og litt søtt. Lukten ga oss minner om barndommens pirké…
Pølseøl: Definitivt. Jo mer krydrede og smakssatte pølser, jo bedre syns vi dette ølet smakte fordi sødmen kompletterte så bra. Vi tenkte at erter ville smakt bra med disse pølsene og dette ølet. Med andre ord: et assosisasjonsrikt øl.
Terrasseøl: Vi syns dette er et øl som passer bedre når solen har gått ned.

Konrad, Lervig
Stikkord: Fyldig og definert øl. Lett å like og lett å drikke.
Pølseøl: Jada, perfekt til svinepølser av alle slag. Gjorde smaken av pølser renere og klarere.
Terrasseøl: Tja, passer nok bedre som sitte-i-godstolen-øl. Smaker godt til musikk.

Konklusjon: I valget mellom disse to til pølser ble panelet delt. Fintelling sa Nøgne Ø.

Løp og kjøp?
Absolutt. Og det kan nevnes at damen i smakspanelet sa ja med den begrunnelse av at kullsyreinnholdet var så velsignet lavt.

Pølsene i testen, fra venstre: chili og fennikel – salt og pepper – Luganighetta (i kveil)


Stikkord:
, , , , , ,


Del med andre:

2 kommentarer

1 Alexander Nygård { 05.08.11, Kl: 12:21 }

Burde jo ha testet noe hveteøl til pølsene. Weihenstephaner eller Schneider er glimrende valg.

2 Superkokken { 05.08.11, Kl: 13:24 }

Alexander Nygård,
Takk for det – vi tar imot alle tips med takk. Når du nevner det, så minnes jeg en god kombinasjon av bratwürst og hveteøl fra en tysk jernbanestasjon (en av mange) :-)
Artig å teste øl og pølser, så vi tar det med neste gang!
Takk skal du ha, med vennlig hilsen Superkokken

Legg til en kommentar